Nubbelundas Katteri

Uppfödning i liten skala av den underbara rasen Sibirisk Katt.

Jag fastnade för denna kattras för dess härliga karaktär och maffiga look, tåliga friska fysik och såklart ett stort plus för att den är allergivänlig, men även för att den är social, lättlärd, vänligt sinnad och smart.

Jag har gått Sveraks första uppfödarutbildning och planerar att genomföra den andra (som är på gång att startas upp) när tillfälle ges. Jag har rätt så god erfarenhet i min ryggsäck och följer givetvis Sveraks regler och rasklubbens rekommendationer.

Nubbelundas

Jag prioriterar lynnet i min uppföding, sedan ska ju även de andra bitana eftersträvas, men ett fint lynne är a och o.

I färger kommer vi fokusera mest på att få fram solida med eller utan vitt. Men andra färgkombinationer har vi fött upp och kommer även framåt att plockas in.

Vi får se framöver om vi kommer iväg på lite utställningar, så långt har vi inte kommit än, men ett roligt mål förstås.

Jag älskar att kombinera något jag brinner för samtidigt som det ger andra famljer glädje i sin tur!

Våra kattungar får växa upp på vår gård med familjen, hundar och andra katter. Vi vill att katter ska få leva ett så naturligt liv som bara går, vi stänger inte in dom i "kattgårdar". Vi förbjuder inte eller styr över våra kattungköpare, men vi säljer till dom som har ungefär samma filosofi. Bor man i lägenhet och/eller enbart har katten inne så är det viktigt med stora ytor att få sträcka ut på och olika höjder att klättra på.